Barion Pixel

Szendergő hercegnők 2: Habcsók-hadművelet

5.990 Ft

A nagy mesékből is megtanultuk, hogy a hercegnők élete nem csak játék és mese. Hívd magadhoz a az erdő varázslatos állatait és siess a bajba jutott hercegek segítségére. Kerüld el a csalafinta törpéket, a boszorkányokat és vágj bele a Habcsók-hadműveletbe!

Herceg megmentésre fel!

Készleten

Leírás

A hercegnők sikeresen felébredtek és úton vannak vissza a kastélyaikba, hogy visszazökkenjenek fenséges életük megszokott medrébe. De még nincs itt az ideje a „boldogan éltek, míg meg nem haltak”-nak. A hazafelé vezető úton a hercegek olyan veszélyes helyzetekbe kerültek, amelyekben nélkülözhetetlen a hercegnők segítsége.

Itt az ideje megmenteni a balszerencsés hercegeket! Habcsók-hadműveletre fel!

Míg 2 játékos esetén összesen 4 herceget, addig 3 és 4 játékos esetén 3 herceget végül pedig 5 játékos esetén pedig 2 herceget kell megmenteni a győzelemhez! Készen álltok küzdeni a boldogságért?


Előkészületek:

 • Válogassátok szét hátlapjuk alapján a kártyákat – főpakli, hercegek és mentőtársak. A főpaklit megkeverés után képpel lefelé helyezzétek a játéktér közepére. Majd a felső kártyát fordítsátok fel és kezdjétek meg vele a dobópaklit.
 • Keverjétek meg a mentőtársakat és alkossatok belőle egy húzópaklit.
 • Terítsétek ki a hercegeket a mentőtársak köré képpel felfelé.
 • Véletlenszerűen osszatok minden játékosnak egy-egy lovagot, a talpuk segítségével állítsátok fel őket. (A megmaradtakat helyezzétek vissza a dobozba.)
 • A játéktérre helyezzétek le a dobókockát és a segédleteket, úgy hogy bárki könnyen elérje.


Játékmenet:

 

Az lesz a kezdőjátékos, aki legutóbb talált rá egy rég elveszett tárgyra, ezután az óramutató járásával megegyező irányba halad tovább a játék menete. A saját körödben hajtsd végre az alábbiakat ebben a sorrendben:

 • Elsőként dobj a dobókockával – az eredmény függvényében tedd a következőket. Ha 1/2/3 -at dobsz, akkor húzz megfelelő számú kártyát a főpakliból. Ha sárkányt dobsz, akkor minden játékos adja tovább a bal oldali szomszédjának. Ha van akkor felébreszthetsz egy szendergő hercegnőt, majd pedig dobj újra (ha újra sárkányt dobnál, akkor hajtsd végre a hatást újra.)
 • Ezután az azonnali akciókártyákat hajtsd végre – az általad választott sorrendben.
 • Következőleg minden számkártyát és bűbájkönyvet helyezz magad elé képpel felfelé – ezzel bővítve és csinosítva a saját birodalmadat.

Az alábbiak közül pedig akár egy vagy több akciót is végrehajthatsz:

 • számkártyák segítségével alkoss egyenletet – ezzel tudsz elvenni mentőtársat.
 • Játssz ki két ugyanolyan értékű számkártyát – így felébresztheted a birtokodon alvó szendergő hercegnőket.
 • Játssz ki bűbájkönyvet – ezt megtéve nézd át a dobópaklit és vegyél kézbe számkártyát.
 • Ments meg egy herceget – egy hercegnővel és egy hozzá tartozó mentőtárssal tudod majd megmenteni.
 • A birodalmadban csak öt kártyát tarthatsz meg, így a köröd végén dobd el a többit. (Az 5 darabba nem számít bele a a mentőtársak és a megmentett hercegek.)

Ahhoz, hogy megments egy herceget, ki kell játszanod egy hercegnőt és egy hozzá tartozó mentőtársat. Amikor egy hercegnővel és egy ugyan olyan szimbólumos mentőtárssal is rendelkezel, hajtsd végre az alábbi lépéseket: helyezd a hercegnőt a dobópakli tetejére. Képpel felfelé helyezd vissza a mentőtársat a játéktér közepére és vedd el bármelyik herceget a játéktér közepéről és helyezd el az őt megillető helyre a birodalmadban. (Későbbiekben a már megmentett herceget senki sem veheti el tőled.)
A Szendergő hercegnők 2 játékosan vezeti be már a legkisebbeket is a matematikai műveletekbe és könnyed keretek között ismerhetik meg a valószínűségszámítást is.
A Szendergő hercegnőket még Miranda Evans alkotta meg 6 éves korában. A pandémia során készült el a játék folytatása, ismerős elemekkel, új szeretni való karakterekkel és Jimmy Pickering elbűvölő illusztrációival!

Bemutató videó

Játékosok száma: 2-5 fő

Becsült játékidő: 20 perc

Életkor: 8+